Menü Bezárás

A Fórumról

Magyar Egyházzenei Fórum, Kolozsvár

A Kincses Kolozsvár Egyesület, együttműködésben az Auris Művészeti Ügynökséggel a történelmi keresztyén egyházak és az Emberi Erőforrás Minisztériuma támogatásával nagyszabású egyházzenei fórumot rendez Kolozsváron, melyen a rendszerváltás óta született magyar egyházzenei alkotásokat kívánja az érdeklődés középpontjába állítani, kitekintéssel a Kárpát-medence egészére.

Globalizált világunk egyre látványosabban szembesül az általános érték- és minőségvesztéssel, mely áthatja napjainkat, teret hódít a közgondolkozásban, megjelenik az élet számos területén. Ezért különös jelentősége van annak, hogy a magyar zeneszerzők, előadók, templomi szolgálatot teljesítő egyházzenészek kicseréljék tapasztalataikat és elősegítsék az egyházzenei alkotások találkozását a hívő közösségekkel.

Kolozsvár történelme és topográfiája szimbolikus módon  jeleníti  meg  a  magyarság vallási hagyományait, így ideális helyszíne lehet az egyházzenei szakma törekvéseinek.

A sorozatra Kolozsvár nyolc templomában kerül sor, negyven kortárs magyar zeneszerző 77 egyházi alkotása csendül fel liturgikus keretben vagy koncert formájában. 

A rendezvények az érdeklődő közönség számára nyitottak és ingyenesek.

A Magyar Egyházzenei Fórum művészeti vezetője Selmeczi György Kossuth-díjas zeneszerző, karmester.